Up 2 Date

Vanaf december hoef jij minder lang op de trein te wachten!

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vanaf december hoef jij minder lang op de trein te wachten!

Jij kent het vast wel: je bent op een treinstation en je moet nog meer dan een kwartier wachten op de trein. Er zit niets anders op dan op een ijskoud bankje te gaan zitten, terwijl de minuten langzaam wegtikken. Maar daar komt vanaf december verandering in! Dan kan je elke dag met de tienminutentrein.

Sneller reizen

De afgelopen maanden heeft de NS getest of de tienminutentreinen op tijd aankomen en heeft ze gekeken of er problemen zijn. Alles werkt prima en dus gaan de treinen vanaf 10 december elke dag rijden. Maar wat betekent dat voor jou? Tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven hoef je maar maximaal tien minuten op een trein te wachten. Sneller reizen dus! Er zijn meer treinen, dus is de kans groter dat je eindelijk een keer op een stoel kan zitten in plaats van te staan.

overstappen

Maar juich niet te vroeg! Niet alles aan het plan is positief. Je bent wel sneller op een ander station, maar het overstappen zal een probleem worden. "Vooral de aansluitingen tussen de tienminutentreinen en treinen die elk kwartier of halfuur rijden, laten te wensen over", zegt reizigersorganisatie Rover.

Ster advertentie
Ster advertentie