Up 2 Date

Livestream legt dodelijke schietpartij in een kerk in Texas vast

foto: Breaking911
  1. Newschevron right
  2. Livestream legt dodelijke schietpartij in een kerk in Texas vast

In een kerk in Texas zijn gisteren drie mensen om het leven gekomen bij een schietpartij, waaronder de schutter zelf. De man begon tijdens de dienst uit het niets op de biddende kerkbezoekers te schieten. Op beelden die het internet overgaan is te zien hoe twee leden van het vrijwillige veiligheidsteam van de kerk de schutter vervolgens onder vuur houden en uitschakelen.

Livestream

De dienst werd via een livestream op YouTube uitgezonden, waardoor de chaos in zijn geheel is vastgelegd. Mensen schuilen onder de banken of proberen de kerk uit te vluchten wanneer de schutter vanaf de zijkant van de zaal zijn wapen pakt en begint te schieten. Twee mensen raakten daarbij lichtgewond.

De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MOTIEF

Het motief van de schutter is nog niet duidelijk. Ook is nog niet bekend of hij willekeurig om zich heen schoot, of zich bewust richtte op de mensen die hij heeft neergeschoten. Wel is door de politie bekendgemaakt dat de man eerder al meerdere keren is gearresteerd.

Zowel de politie als de gouverneur van Texas hebben laten weten blij te zijn met 'het heldhaftige ingrijpen' van de leden van de kerk waardoor 'verder verlies van leven voorkomen is'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie