Up 2 Date

Schuldig bevonden Harvey Weinstein naar ziekenhuis gebracht

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Schuldig bevonden Harvey Weinstein naar ziekenhuis gebracht

Oud-filmproducent Harvey Weinstein werd maandag schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding. Na de rechtszaak ging hij echter niet naar de beruchte gevangenis op Rikers Island, maar werd hij naar het Bellevue ziekenhuis in New York gebracht. De 67-jarige Amerikaan had last van pijn op zijn borst. Volgens de artsen was zijn bloeddruk te hoog. Als Weinstein uit het ziekenhuis wordt ontslagen, zal hij alsnog naar de gevangenis gebracht worden.

GEzondheid

Weinsteins advocaat Donne Rotunno drong er bij de rechter al op aan om hem niet naar de gevangenis te sturen, omdat hij kampt met een zwakke gezondheid. Zo verscheen de filmproducent tijdens de rechtszaak vaak met een looprekje, omdat hij niet meer zelfstandig zou kunnen lopen. Volgens zijn advocaat is Weinstein fysiek niet in staat om naar de gevangenis te gaan, omdat hij meerdere keren een rugoperatie onderging en medicijnen slikt die voorkomen dat hij blind wordt.

Schuldig

Weinstein is schuldig bevonden aan twee aanklachten van seksueel misbruik en verkrachting. Op 11 maart wordt zijn strafeis bekendgemaakt. Hij kan een celstraf van maximaal 29 jaar krijgen. Weinsteins advocaat bevestigde aan de CNN dat de filmproducent zich niet neerlegt bij de uitspraak en in hoger beroep gaat.

#MeToo
Harvey Weinstein werd de afgelopen jaren door meer dan tachtig actrices beschuldigd van seksuele intimidatie en verkrachting. Het begon met de verhalen van twee actrices, maar onder de hashtag #MeToo kwamen uiteindelijk tientallen verhalen aan het licht. Zelf heeft Weinstein de beschuldigingen altijd ontkend. Zijn advocaat heeft tijdens de rechtszaak zelfs gezegd dat juist Weinstein het slachtoffer was in de zaak, omdat de vrouwen hem zouden gebruiken voor hun eigen fame.

Ster advertentie
Ster advertentie