Up 2 Date

Wrak vermiste Indonesische onderzeeër gevonden, 53 bemanningsleden dood

foto: Juni Kriswanto / AFPfoto: Juni Kriswanto / AFP
  1. Newschevron right
  2. Wrak vermiste Indonesische onderzeeër gevonden, 53 bemanningsleden dood

Onlangs werd bekend dat een Indonesische onderzeeboot met 53 bemanningsleden aan boort al dagen zoek is. Inmiddels is het wrak bij het eiland Bali gevonden. Het schip blijkt in drie stukken te zijn gebroken.

Persoonlijke bezittingen

Geen van de bemanningsleden heeft het ongeluk overleefd. Dit verdrietige nieuws heeft het Indonesische leger bevestigd. Naast wrakstukken zijn er ook persoonlijke bezittingen van de opvarenden gevonden, zoals gebedsmatten.

Condoleances

De Indonesische president Joko Widodo heeft zijn condoleances uitgesproken aan de nabestaanden van de bemanning. "Alle Indonesiërs uiten hun diepe verdriet over deze tragedie, vooral tegenover de families van de bemanning", liet hij weten.

850 meter diep

De onderzeeër verdween woensdag van de radar. Er is toen een intensieve zoekoperatie ingezet waarbij verschillende landen meehielpen zoeken. De kans op overlevenden leek zaterdag al verkeken, nadat er wrakstukken van het vaartuig waren gevonden. De duikboot zelf is op 850 meter diepte in het water gevonden, terwijl de onderzeeboot eigenlijk gebouwd was om maar tot 500 meter te duiken.

Ster advertentie
Ster advertentie