Up 2 Date

Carnavalsoptocht Rio de Janeiro 2021 gaat niet door

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Carnavalsoptocht Rio de Janeiro 2021 gaat niet door

Geen kleurrijke praalwagens en hypnotiserende draaiende heupen van danseressen op swingende beats, maar een lege Copacabana. Voor Brazilianen is carnaval hun hele leven en voor het eerst in 108 jaar gaat het wereldberoemde spektakel door corona niet meer door.

Met ruim 4,5 miljoen coronagevallen in Brazilië waar dagelijks meer dan 30 duizend positief geteste personen bijkomen, is het ook niet verwonderlijk dat het feest niet doorgaat. Brazilië staat op de derde plek op de lijst van meeste coronabesmettingen. Eind juli kondigde Aruba ook al aan dat het carnaval in 2021 niet doorgaat.

Niet veilig

De organisatie van de jaarlijkse optocht zegt dat het niet langer mogelijk is om de veiligheid van de feestgangers te garanderen. In de eerste plaats is de optocht met praalwagens uitgesteld tot het najaar van 2021 en over het hele carnavalsfeest moet de lokale overheid nog een definitief besluit nemen.

Dit jaar vond de eerste coronabesmetting plaats op 26 februari, een dag na carnaval. Op dat moment werden de voorbereidingen voor het volgende feest door sambascholen al stil gelegd. In 1912 werd de optocht ook al eens uitgesteld toen de minister van Buitenlandse zaken was overleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie