Up 2 Date

Toestand van twee kinderen nog kritiek na steekpartij op speelplaats in Frankrijk

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Toestand van twee kinderen nog kritiek na steekpartij op speelplaats in Frankrijk

Twee van de vier kinderen die slachtoffer waren van een steekpartij op een speelplaats in het Franse Annecy liggen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een van de vier kinderen was een Nederlands jongetje van 22 maanden oud. De dader wordt psychisch onderzocht.

Update 13.00 uur: Alle kinderen zijn inmiddels buiten levensgevaar.

kritieke toestand

De mesaanval vond gisterochtend rond 09.45 uur plaats in een park aan het Meer van Annecy, waar meerdere schoolklassen aanwezig waren. Bij de aanval raakten vier kinderen en twee volwassenen gewond. Alle vier de kinderen zouden in het ziekenhuis van Genève zijn geopereerd. Twee van hen verkeren nog altijd in levensgevaar. Het zou gaan om twee Franse neefjes van twee jaar oud. Het kind van drie dat gewond raakte, is een meisje uit het Verenigd Koninkrijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De dader

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het motief van de dader. De Franse autoriteiten gaan niet uit van een terroristisch motief. Ook was de man, een 31-jarige Syrische vluchteling, niet onder invloed van alcohol of drugs en wordt hij daarom psychisch onderzocht.

Volgens Franse media is de dader in 2011 uit Syrië gevlucht. Nadat hij in Turkije zijn latere Zweedse vrouw ontmoette, trokken zij samen naar Zweden. Daar kreeg de man een vluchtelingenstatus, maar niet de Zweedse nationaliteit. Na zijn recente scheiding probeerde de man in Frankrijk een vluchtelingenstatus te krijgen, maar dat verzoek werd begin juni afgewezen.

'Laffe aanval'

De Franse president Emmanuel Macron sprak gisteren al van een "laffe aanval" en zei dat het land in shock verkeert. Macron zal samen met zijn vrouw een bezoek aan de slachtoffers van de steekpartij brengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie