Up 2 Date

De nieuwe Barbiepop krijgt een hoofddoek

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. De nieuwe Barbiepop krijgt een hoofddoek

Alle mensen zien er anders uit, maar één speelgoedpop had heel lang dezelfde look: Barbie. Blank en blond, zo zagen de meeste poppen eruit. Mensen werden er boos om, want er bestaan natuurlijk niet alleen blanke, blonde meisjes. Daarom werden er al poppen met een maatje meer gemaakt en wordt Barbies bae Ken al in verschillende tinten verkocht. Vandaag is er nog een nieuwe Barbie aan de kleurrijke familie toegevoegd: de Barbie met een hoofddoek.

Ibtihaj Muhammad

Voor de nieuwe pop hebben de makers Ibtihaj Muhammad als voorbeeld genomen. Nu denk je waarschijnlijk: Who the hell is that? Maar Muhammad is niet zomaar een random vrouw met een hoofddoek. Ze is namelijk de eerste Amerikaanse atlete die met een hoofddoek deelnam aan de Olympische Spelen! En dat deed ze fantastisch, want ze won brons met schermen.

kinderdroom

Muhammad vindt het geweldig dat de nieuwe Barbie op haar geïnspireerd is. "Ik ben trots dat meisjes over de hele wereld nu kunnen spelen met een Barbie die ervoor kiest om een hoofddoek te dragen", zegt de blije sportster. "Dit is een kinderdroom die uitkomt."

Vanaf eind volgende jaar ligt de nieuwe pop in de winkels.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie