Up 2 Date

17-jarige NASA-stagiair ontdekt planeet met twee zonnen

foto: YouTube: NASA
  1. Newschevron right
  2. 17-jarige NASA-stagiair ontdekt planeet met twee zonnen

De 17-jarige stagiair Wolf Cukier heeft bij NASA een planeet ontdekt met twee zonnen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie maakte deze week bekend dat het op zijn derde stagedag al raak was voor de middelbare scholier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naam van de planeet

Wolf bestudeerde verschillen in het licht van sterren met de TESS-satelliet en kwam op die manier een nieuwe planeet op het spoor die bijna zeven keer zo groot is als de aarde. Ze hebben de planeet TOI 1338b genoemd, al was Wolfje, Wolfpack of FunX natuurlijk een mooiere naam geweest.

Niet de eerste

Wolf Cukier is overigens niet de eerste stagiair die een nieuwe planeet bij NASA heeft ontdekt. Het gebeurde vijf jaar geleden ook al, maar toen was het een 15-jarige jongen. Dat is toch hele andere koek dan koffie halen of kopietjes maken.

Stageplek bij FunX

Zoek jij ook een uitdagende en leuke stageplek en heb je een passie voor schrijven? Dan is de FunX-webredactie misschien iets voor jou. Bij ons hoef je als stagiair(e) geen koffie te halen, kopietjes te maken of planeten te ontdekken, maar we verwachten wel dat je echt toffe stukjes wil leren schrijven voor de website.

Ster advertentie
Ster advertentie