Naar homepage
Up 2 Date

6ix9ine pleit onschuldig en zit nog minstens negen maanden vast

bron: AFP
  1. Newschevron right
  2. 6ix9ine pleit onschuldig en zit nog minstens negen maanden vast

Tekashi 6ix9ine moest gisteren voor de rechter verschijnen. De rapper die nu ruim een week vastzit, heeft tijdens de hoorzitting onschuldig gepleit op alle aanklachten. Volgens TMZ moet hij nog in voorarrest zitten tot de rechtszaak op 4 september 2019.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gearresteerd

Op zondag 18 november werd Daniel Hernandez, zoals de rapper echt heet, samen met zijn manager en een aantal zakenpartners gearresteerd op verdenking van misdaadpraktijken en bezit van vuurwapens. De 22-jarige artiest mocht van de rechtbank niet op borgtocht vrij worden gelaten en moest vastzitten tot zijn hoorzitting.

Aanklacht

6ix9ine en zijn partners hangt een flinke aanklacht boven het hoofd. De mannen worden ervan beschuldigd een criminele organisatie te vormen onder de naam Nine Trey Gangsta Bloods. De openbare aanklagers hebben echter duidelijk gemaakt dat dit nog niet alles is. Omdat het onderzoek nog loopt, verwachten ze dat er meer aanklachten zullen volgen.

4 september 2019

De rechtszaak zal pas 4 september 2019 plaatsvinden, omdat verschillende advocaten aan hebben gegeven veel tijd nodig te hebben om zich voor te bereiden. Voor het onderzoek zal onder andere de social media-accounts van 6ix9ine gebruikt worden als bewijsmateriaal. Mocht 6ix9ine schuldig worden bevonden, dan wacht er een gevangenisstraf van 32 jaar tot levenslang op hem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie