Up 2 Date

Dit café is de redding voor mensen met een gehoor- of spraakstoornis

foto: Facebook/AlJazeeraEnglish
  1. Newschevron right
  2. Dit café is de redding voor mensen met een gehoor- of spraakstoornis

In India kom je moeilijk aan een baan als je een gehoor- of spraakstoornis hebt. Gelukkig biedt het Echoes Café in New Delhi deze mensen een uitweg. Dit bedrijf neemt namelijk alleen mensen aan die daar last van hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Redding

In een reportage van Al Jazeera English geeft ober Ashish Gupta aan dat hij nergens aan werk kon komen. Daardoor kon hij moeilijk rondkomen en voelde hij zich vooral een last voor zijn familie. Echoes is zijn redding geweest: "Ik wilde de deur uit, werken en mijn familie ondersteunen. Het leven was een soort last voor mij, totdat Echoes opende. Het was in het begin moeilijk om het proces te begrijpen, maar uiteindelijk had ik het door. Ik geniet van het werk dat ik hier doe."

Kladblok en menu

Bij Echoes werkt alles net iets anders dan je gewend bent.Het personeel legt in Echoes alles uit in gebarentaal. Als je klaar bent om te bestellen, dan kan je op een knopje drukken. Dan brengt het personeel jou een kladblok en een menu, zodat je zelf kan opschrijven welke gerechten je wilt bestellen. Het gaat er net iets anders aan toe zoals in andere restaurants, maar volgens mede-eigenaar Prateek Babbar werkt dit in het voordeel van zowel de klant als het personeel.

Vrienden

Echoes werd in 2015 geopend door een groep vrienden die mensen met een gehoor- en spraakstoornis wilden helpen. In de zaak staan de Italiaanse, Mexicaanse, Chinese en Amerikaanse keuken centraal. Het café maakt tegenwoordig onderdeel uit van een keten met veertig medewerkers.

Ster advertentie
Ster advertentie