Up 2 Date

Goed nieuws: schelden zorgt voor hechtere vriendschap!

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Goed nieuws: schelden zorgt voor hechtere vriendschap!

Scheld jij je maten ook altijd uit of maak je je vriendinnen uit voor rotte vis? Dan heb je daar nu een goed excuus voor. Volgens onderzoek zorgt schelden voor een hechtere vriendschap. Eigenlijk ben jij dus heel goed bezig!

onderzoek

Michael Adams is professor aan de universiteit van Indiana en hij schreef een boek over schelden en vloeken. Volgens hem brengen scheldwoorden ons dichter bij elkaar en creëert het intimiteit. En het is natuurlijk heerlijk als schelden geen gevolgen heeft. Daarom kunnen jij en je vrienden elkaar ook alles toeschreeuwen.

bewonderd

Professor Adams is helemaal fan van schelden. Hij wil daarom dat het bewonderd wordt, in plaats van afgekeurd. Volgens Adams moeten ouders hun kinderen ook leren hoe ze moeten schelden en vloeken. Zo komen ze volgens de professor dichter bij elkaar, ze krijgen een hechte band.

boodschap

Ook dichters gebruiken volgens Michael al heel lang scheldwoorden om hun boodschap lading te geven. Dat betekent natuurlijk niet dat je nu alleen nog maar gaan schelden en vloeken tegen elkaar, maar af en toe is het wel f*cking handig en lekker!

Ster advertentie
Ster advertentie