Up 2 Date

Vapiano failliet verklaard in Nederland

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vapiano failliet verklaard in Nederland

Vreselijk nieuws voor mensen die regelmatig een maaltijd scoren bij Vapiano en al hun medewerkers. De Nederlandse restaurants van de pizza- en pastaketen zijn failliet verklaard. De rechtbank Gelderland sprak het faillissement uit over VAP Nederland, dat onder de naam Vapiano elf vestigingen in Nederland heeft, waaronder twee in Amsterdam, twee in Rotterdam en twee in Utrecht.

Failliet

Het bedrijf had al eerder de noodklok geluid en gaf aan dat ze het heel lastig hadden tijdens de coronacrisis. Daarna werd uitstel van betaling verleend aan de keten. Die maatregel had te maken met de grote financiële problemen bij het Duitse moederbedrijf. Daardoor konden ook de Nederlandse vestigingen niet meer aan hun financiële verplichtingen voldoen. Enkel de vestiging in Eindhoven viel buiten het uitstel van betaling. Het is nog niet bekend of deze vestiging ook failliet is.

Doorstart

Wellicht is er toch nog een meevaller voor Vapiano. Op dit moment wordt namelijk onderzocht of er nog een mogelijkheid bestaat om een doorstart te maken. Daarentegen zal het door de coronacrisis op korte termijn sowieso niet mogelijk zijn om de vestigingen te openen, wat de situatie dus nog lastiger maakt. Laten we toch hoop houden!

Ster advertentie
Ster advertentie