Up 2 Date

Partydrug 4-FA gevaarlijker dan je denkt

  1. Newschevron right
  2. Partydrug 4-FA gevaarlijker dan je denkt

De partydrug 4-FA kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Dat zeggen onderzoekers van afkickkliniek Jellinek en het Trimbos-instituut.

gevolgen

De Ehbopost op evenementen en andere medische diensten zien het aantal klachten snel toenemen door de relatief nieuwe drug. Gevolgen van het pilletje slikken kunnen lichte tot ernstige hoofdpijn zijn, maar ook hersenbloedingen en hartproblemen. Er zijn misschien ook mensen na gebruik overleden.

Wat is het?

De werking van 4-FA of 4-FMP zit tussen ecstasy en amfetamine in. Heb je het geslikt, voel je je energiek en in de wolken en krijg je de neiging om veel te praten. Na een uur slaat het goed aan en merken gebruikers de effecten vier tot zes uur lang. Anders dan bij bijvoorbeeld X, zeggen gebruikers meer controle over zichzelf te hebben. Volgens onderzoeksbureau is dat ook de reden waarom het steeds populairder wordt.

Hoewel de drug in een aantal landen in Europa verboden is, is het in Nederland wel toegestaan. Het onderzoek naar 4-FA loopt de komende tijd nog door.

Lees hier de voorlopige resultaten.

Ster advertentie
Ster advertentie