Up 2 Date

Lesley en Edwin zagen de aanslag in Barcelona voor hun ogen gebeuren

  1. Newschevron right
  2. Lesley en Edwin zagen de aanslag in Barcelona voor hun ogen gebeuren

De aanslag in Barcelona blijft het gesprek van de dag. Er vielen 13 doden door een busje dat inreed op voetgangers op de Ramblas. Op de plek van de aanslag bevonden zich veel toeristen, waaronder de Nederlandse Lesley en Edwin. Gisteren vertelden ze in RTL Summer Night over hun heftige ervaring.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ijsje

Lesley was samen met zijn vriendin Nienke voor de laatste dag in Barcelona. Ze waren van plan nog even een ijsje te eten voor vertrek, toen het plotse gevaar recht op hun afkwam.

''Het was onze laatste ochtend. We wilden graag nog een ijsje eten als afsluiter en daarna de metro pakken, even uitrusten bij het hotel en dan vertrekken. We waren de Ramblas aan het vermijden, ik had er even geen zin in met al die drukte en straatverkopers. Maar het was wel de beste plek voor een ijsje, dus zijn we er toch even naartoe gegaan. [...] Mijn vriendin maakte een foto van het ijsje en twee minuten later zagen we ineens een bus. Die kwam echt zigzaggend op ons af. Ik wilde gaan rennen, ik keek naar mijn vriendin en zag dat ze verstijfde. Ik riep haar en toen schoot ze wakker. We stormden de eerste de beste winkel in.''

Kogels

Edwin was ook aanwezig in Barcelona op het moment van de verschrikkelijke aanslag. Hij stond in een zijstraatje van de Ramblas toen het gebeurde. De politie kwam op hem af, terwijl de kogels om hen heen vlogen. Ze werden naar een luikje van een restaurant gewezen van een restaurant, waar ze naar binnen doken.

''Ik denk dat ik wel twee uur daar binnen heb gezeten, totdat de politie aanklopte. We mochten maar één kant op. [...] Later zagen we op televisie wat er was gebeurd. Je schrikt je helemaal kapot, je beseft hoeveel geluk je hebt gehad. ''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede aanslag

Kort daarna werd er nog een poging gedaan tot een tweede aanslag in Spanje. De terroristen werden doodgeschoten door de politie, voordat ze hun bomgordels konden ontsteken. Helaas vielen hier ook 7 gewonden en 1 dode.

Ster advertentie
Ster advertentie