Up 2 Date

Dit wordt de nieuwe auto van de politie

foto: Instagram: h_goldbecker
  1. Newschevron right
  2. Dit wordt de nieuwe auto van de politie

Een achtervolging inzetten op iemand met een dikke Porsche heeft weinig zin als je in een Volvo 70 rijdt met een maximumsnelheid van 170 kilometer per uur. Daarom stapt de snelheidspolitie over naar een nieuwe auto. Het gaat om de Audi A6 Avant, een auto van meer dan 80.000 euro. Hierbij hoopt de politie de criminaliteit op de weg tegen te kunnen gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

250 kilometer per uur

De auto beschikt over meer dan 270pk, kan 250 kilometer per uur halen en trekt in 5,5 seconde op naar 100 kilometer per uur. De nieuwe auto's zullen vanaf 2018 worden gebruikt. De politie heeft er inmiddels negentig gekocht. De huidige auto's zullen geleidelijk aan worden vervangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lekker zitten

Niet iedereen is onder de indruk van de nieuwe auto van de politie. Vanmorgen waren Richie en Panka van HASHTAGDIEBOYS in Start en ze zijn blij voor de politie, maar denken niet dat ze daarmee iedereen te pakken krijgen.

''De politie krijgt een Audi A6 om de boeven te vangen. Dat is heel goed van ze, dan kunnen ze wat lekkerder zitten. Maar als je een boef gaat vangen die een RS7 heeft gejat, die krijg je niet te pakken. Plofkraak, loesoe!''

Ster advertentie
Ster advertentie