Up 2 Date

VIDEO: Driehonderd mensen betuigen steun aan moslims in Nederland

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Driehonderd mensen betuigen steun aan moslims in Nederland

Driehonderd mensen zijn samengekomen om zich uit te spreken tegen islamofobie. Gisteren verzamelden moslims en niet-moslims zich in de Al Kabir-moskee in Amsterdam om de islamitische gemeenschap een hart onder de riem te steken. De organisatie wilde een tegenreactie bieden op alle ''haatzaaiende verhalen'' die zich over de moslimgemeenschap verspreiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Solidair

Abdou Menebhi van het Collectief Tegen Islamofobie wil op deze manier laten zien dat moslims niet alleen staan: "Politici, hou op met uitspraken als 'Nederland wordt bedreigd door de islam'. Nederland wordt bedreigd door extremisme van allerlei kanten.'' Ook een rabbijn die de moskee bezoekt, spreekt zijn medeleven uit.

''Ze worden ernstig gediscrimineerd. Zowel door de politiek als in de maatschappij. Daar ben ik tegenstander van. Ik druk mijn solidariteit uit door in de moskee op bezoek te komen.''

Incidenten

Er zijn 54 gevallen geweest van incidenten bij moskeeën. Volgens een onderzoeker aan de UvA is dit getal sinds 2005 nog nooit zo hoog geweest.

Ster advertentie
Ster advertentie