Up 2 Date

Hond redt pasgeboren baby die in riool achtergelaten werd

foto: Facebook: Cornie Viljoen
  1. Newschevron right
  2. Hond redt pasgeboren baby die in riool achtergelaten werd

Een pasgeboren baby uit Zuid-Afrika is aan een vreselijke dood ontsnapt. En dat allemaal dankzij een hond. Een 63-jarige vrouw liep met haar teckel langs een rioolpijp toen de hond luid begon te blaffen. Zo kwam de vrouw erachter dat er een baby in verscholen lag.

gehuil

Het gebeurde allemaal een week geleden. Charmaine Keevy was met haar hond Geordie aan het wandelen. Toen haar hond begon alarm sloeg, ging de vrouw op handen en knieën zitten. Ze hoorde een geluid waarvan ze in eerste instantie dacht dat het van een kat afkomstig was. Kort daarna besefte ze zich dat het babygehuil was.

Rode mieren

De 63-jarige vrouw rende de weg op om hulp te zoeken. Uiteindelijk lukte het om samen met een voorbijganger het riooldeksel open te wrikken. De man liet zich naar beneden zakken en vond zo het baby'tje dat tussen de bijtende rode mieren bleek te liggen.

Beter

Hulpdiensten brachten het meisje, dat nog niet ontdaan was van haar navelstreng, naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Ze was onderkoeld en had moeite met ademen, maar inmiddels gaat het beter met haar. De verpleegsters hebben haar de naam Grace April gegeven. In het ziekenhuis komen veel kleren en speelgoed voor het kindje binnen. Binnenkort zal er een geschikt adoptiegezin voor haar gezocht worden.

wonder

Charmaine Keevy vertelde in een interview met de Daily Mail dat het puur toeval was dat ze de baby ontdekte: "Normaal loop ik een andere route als ik de hond uitlaat." Volgens haar is het meisje een echte wonderbaby.

Moeder

De politie is een onderzoek gestart om de moeder van het kind te vinden. De baby kan alleen met opzet in het riool zijn achtergelaten. Keevy denkt dat de moeder het nooit alleen heeft kunnen doen: "Het is onmogelijk voor een pas bevallen vrouw om de deksel in haar eentje op te tillen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie