Up 2 Date

DNA-bewijs zet politie op spoor van verdachte in Nicky Verstappen-zaak

foto: politie.nl
  1. Newschevron right
  2. DNA-bewijs zet politie op spoor van verdachte in Nicky Verstappen-zaak

In 1998 werd de elfjarige Nicky Verstappen seksueel misbruikt en vermoord tijdens een zomerkamp in het Limburgse Brunssummerheide. Twintig jaar later heeft de politie een doorbraak in de zaak. Er is een DNA-match gevonden met dat van een 55-jarige man.

DNA-materiaal voor vermissing

De verdachte waar de politie naar zoekt is ene Jos Brech uit Simpelveld. Hij vertrok in oktober 2017 naar het buitenland. Hij vertelde zijn familie dat hij op wandeltocht zou gaan naar Frankrijk, maar in april van dit jaar werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. De politie heeft toen de kledingstukken van de man in verband met zijn vermissing op DNA onderzocht. Uit dat onderzoek bleek ook dat het genetisch materiaal van Jos Brech overeenkomt met de DNA-sporen die in 1998 op de kleding van Nicky werden gevonden.

Bedankt Peter r. de vries

Peter R. de Vries reageerde namens de familie van Nicky Verstappen en zei dat zij het zwaar hebben met het feit dat de verdachte een onbekende van hun kind was. Moeder Bertie bedankte Peter R. de Vries voor alle moeite in de afgelopen jaren: "Als wij jou niet hadden gehad. Al die jaren stond je voor ons klaar, dag en nacht. Wij konden je altijd bellen, ook tijdens je vakantie. Bedankt uit de grond van ons hart." Op Twitter reageert Peter R. de Vries vol blijdschap op de doorbraak in de zaak van Nicky.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toevallig in de buurt

Na de dood van Nicky Verstappen werd ook al een grootschalig DNA-onderzoek gedaan. Jos Brech reageerde volgens de politie destijds niet op een verzoek om DNA af te staan. Opvallend is dat Brech nog is aangehouden in de buurt van de vindplaats van het lichaam. Hij zei toen dat hij daar toevallig in de buurt terecht was gekomen tijdens een ommetje.

Opsporingsbevel

De politie heeft inmiddels een nationaal opsporingsbevel tegen de man uitgevaardigd en vraagt hulp bij de zoektocht naar de verdachte. Op politie.nl staat dat zijn laatst bekende verblijfplaats de Vogezen in Frankrijk is. "Daar hebben al verschillende zoekacties plaatsgevonden. De Franse Gendarmerie is daarbij ook ingeschakeld. Op dit moment is er geen spoor van hem."

Heb jij Jos Brech na medio februari 2018 nog gezien of gesproken? Of heb je een vermoeden waar hij zich op dit moment bevindt? Laat het weten via het digitale tipformulier of via het speciale telefoonnummer 088-1688999. Dit telefoonnummer is van 22 tot en met 31 augustus 2018 bereikbaar voor tips over de mogelijke verblijfplaats van de verdachte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie