Up 2 Date

Schutter van bloedbad in Thailand doodgeschoten: 27 doden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Schutter van bloedbad in Thailand doodgeschoten: 27 doden

Een Thaise militair heeft dit weekend zeker 27 mensen doodgeschoten en 57 verwond in de stad Nakhon Ratchasima. De minister van Volksgezondheid meldt dat ordetroepen de man na 16 uur dood hebben weten te schieten.

Winkelcentrum

De 32-jarige schutter zou volgens premier Prayuth Chan-Ocha boos zijn wegens de verkoop van een stuk grond. Hij schoot eerst twee mensen dood op de legerbasis en ging daarna met een gestolen legervoertuig naar het winkelcentrum Terminal 21. Daar vielen de meeste doden. In Thailand was het gisteren een boeddhistische feestdag waardoor er veel mensen aanwezig waren in het winkelcentrum.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Facebook

De schutter schoot in het winkelcentrum om zich heen en streamde zijn daad via Facebook Live. De pagina werd kort daarna offline gehaald en zelfs verwijderd door Facebook. Het bedrijf geeft aan dat alle content die met de aanval te maken heeft, van Facebook verwijderd zal worden.

Kelder

De Thaise militair verstopte zich uiteindelijk in de kelder van het winkelcentrum. Zijn moeder werd ingeschakeld om hem te overtuigen om zich over te geven, maar ook dat mocht niet baten. Uiteindelijk deed de politie en leger meerdere pogingen om hem te pakken. Bij de laatste poging kwam de schutter om het leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie