Up 2 Date

Lerares niet meer in levensgevaar nadat kleuter (6) haar neerschoot

foto: Facebook: Abby Zwerner
  1. Newschevron right
  2. Lerares niet meer in levensgevaar nadat kleuter (6) haar neerschoot

De Amerikaanse lerares Abby Zwerner verkeert niet meer in levensgevaar, zo meldt de BBC. Zwerner raakte afgelopen vrijdag zwaargewond nadat ze werd neergeschoten door een zesjarige basisschoolleerling.

Gaat de goede kant op

Philips Jones, burgemeester van Newport News, meldt aan de BBC dat de basisschoolleerkracht nog altijd zwaargewond is, maar dat haar herstel de goede kant op gaat. Daarnaast noemde Jones het schietincident waarbij zo'n jonge schutter betrokken is een "rode vlag voor het land" die Amerika wakker moet schudden.

'Geen sprake van een ongeluk'

Zwerner werd afgelopen vrijdag middenin de klas op Richneck Elementary School in haar borst geschoten. Een politiewoordvoerder benadrukte na het schietincident dat er "hier geen sprake was van een ongeluk". De schietpartij vond volgens ooggetuigen plaats na "een woordenwisseling" tussen de zesjarige schutter en zijn juf, zo melden Amerikaanse media. Wat er aan de woordenwisseling vooraf is gegaan en hoe de jongen aan het pistool is gekomen, is nog onduidelijk.

De politie nam de zesjarige jongen na de schietpartij gearresteerd en mee naar het plaatselijke politiebureau. Volgens hen wordt er vooral gekeken naar hoe "deze jongeman zelf het best geholpen kan worden".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

School blijft dicht

De leiding van Richneck Elementary School kondigde afgelopen weekend al aan dat de school maandag gesloten blijft. Het onderzoek naar de toedracht van het incident is nog in volle gang.

Jonge schutters

Volgens The New York Times komt het bijna nooit voor dat de dader van een schietpartij op een school zo jong is. Vanuit een database waarin alle schietpartijen op scholen in de VS zijn bijgehouden, valt op te maken dat er sinds 1970 zestien keer een schutter is geweest die jonger dan tien jaar oud was. Het zou pas drie keer eerder zijn voorgekomen dat de schutter slechts zes jaar oud was. Twee van de drie incidenten met een zesjarige bleken ook nog om een ongeluk te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie