Naar homepage
Up 2 Date

Luchtvaartbrancheorganisatie ontwikkelt digitaal 'coronapaspoort'

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Luchtvaartbrancheorganisatie ontwikkelt digitaal 'coronapaspoort'

De internationale luchtvaartbrancheorganisatie IATA komt met een eigen ‘coronapaspoort’ waarmee reizigers kunnen aantonen gevaccineerd te zijn. Ook kan in het digitale document worden aangegeven of de reiziger een negatieve test voor het coronavirus heeft ondergaan.

Software

In de app, die volgend jaar beschikbaar moet zijn voor iPhone-gebruikers, kunnen reizigers zien waar ze een gecertificeerde test kunnen laten doen. Laboratoria slaan vervolgens de resultaten van de test in de app op. Zo kunnen luchtvaartmaatschappijen en overheden snel zien dat een passagier niet besmet is met het coronavirus.

IATA gebruikt voor het coronapaspoort software die de organisatie eerder ontwikkelde voor een app waarin reizigers kunnen aantonen de juiste visa te hebben.

Vaccinatieplicht

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas liet vandaag weten in de toekomst een vaccinatieplicht te willen gaan invoeren. Reizigers zouden dan alleen aan boord worden toegelaten op internationale reizen van en naar Australië als ze kunnen aantonen gevaccineerd te zijn. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt momenteel of ze de voorwaarden voor mensen die internationaal vliegen kunnen aanpassen.

Ster advertentie
Ster advertentie