Up 2 Date

Ook Curaçao sluit grenzen vanwege corona

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ook Curaçao sluit grenzen vanwege corona

Bewoners van Curaçao komen voor een groot probleem te staan: inwoners kunnen na 30 maart voor een periode van in ieder geval twee weken niet meer terug naar huis. Na de sluiting van de grenzen op 14 maart mochten mensen die op Curaçao wonen en in het bezit waren van een retourticket nog wel naar huis, maar daar komt nu verandering in...

Met de nieuwe regels stelt het eiland strengere restricties aan hun grenzen. Vanaf aanstaande maandag mogen alleen nog mensen die moeten werken in een vitaal beroep en personen die acute medische zorg leveren het land in. Op Curaçao zijn momenteel acht gevallen van corona geregistreerd. Van die acht is één persoon overleden en zijn er twee alweer volledig opgeknapt. FunX sprak eerder al met de Curaçaose Alysha over de situatie op het eiland.

Ook Aruba neem harde maatregelen

Niet alleen Curaçao wordt strenger, ook op buurland Aruba worden de maatregelen verder aangescherpt. Daar geldt vanaf komende zondag een samenscholingsverbod. Dat houdt in dat niemand zich met meer dan drie personen op straat mag begeven, tenzij het om gezinsleden gaat. Verder wordt iedereen opgeroepen om zo veel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te vermijden. Ook geldt er sinds afgelopen weekend een avondklok. Aruba telt daarnaast een stuk meer geregistreerde coronapatiënten dan Curaçao, namelijk 33.

Ster advertentie
Ster advertentie