Naar homepage
Up 2 Date

IliassOpDeBeat begon op zijn twaalfde met produceren in internetcafé in Marokko

  1. Newschevron right
  2. IliassOpDeBeat begon op zijn twaalfde met produceren in internetcafé in Marokko

Hij 22 jaar, heeft al twee HBO-opleidingen gedaan en is misschien wel één van de meest succesvolle producers van Nederland: IliassOpDeBeat! Hij is verantwoordelijk voor de beats van hits als Meester Plusser, Domme Jongens en Juice. Het is dan ook niet voor niets dat hij de FunX Music Award voor Beste Producer gewonnen heeft.

Begin oktober komt (als alles volgens plan gaat) de eerste eigen mixtape van IliassOpDeBeat uit. Vanmorgen was de hitproducer te gast bij Fernando.

Marokkaans Internetcafé

Iliass begon op zijn twaalfde met produceren toen hij in een internetcafé in Marokko zat. Hij kende het programma Fruity Loops al van een vriend van hem en toen hij in het internetcafé weer op het programma stuitte, maakte hij zijn eerste beat. Eenmaal terug van zijn vakantie in Marokko downloadde Iliass gelijk een gekraakte versie van het programma en begon hij zich te verdiepen in het produceren.

"Ik luisterde altijd al naar muziek voor de beat. Dat boeit mij meer dan de rap."

Tante

Dat hij het zover heeft geschopt met zijn beats, heeft hij deels aan zijn tante te danken. De tante van Iliass had namelijk een winkel waar Sjaak wel eens langs kwam. Ze vroeg hem of hij eens naar de beats van haar neefje wilde luisteren. Een week later had Iliass Sjaak aan de lijn: "Hij vroeg mij om samen te werken." Via Sjaak maakte hij uiteindelijk kennis met Wilde Westen.

Wilde Westen

"Het klikte gelijk." Iliass voelde zich meteen thuis bij de boys van Wilde Westen. Inmiddels zijn zij zo gewend om met elkaar te werken dat het produceren van tracks een natuurlijk proces is geworden.

"Het is alsof je een glas water drinkt. Ik maak de beat en zij spitten. Het is heel simpel."

Voorbeelden

De grote voorbeelden van Iliass zijn Timbaland en Scott Storch. Fernando speelde daarom het introspel met de producer. Hoe goed kent hij de beats van de grote producers?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie