Up 2 Date

Serena Williams: "Ik was bijna overleden na de bevalling van mijn dochter"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Serena Williams: "Ik was bijna overleden na de bevalling van mijn dochter"

Een halfjaar geleden zette Serena Williams een gezonde dochter op de wereld. Maar het had niet veel gescheeld of de geboorte van Alexis Olympia had Serena haar haar leven gekost. De tennisster vertelt aan CNN over de heftige tijd na haar bevalling.

"Ik mag van geluk spreken dat ik het overleefd heb."

Keizersnede

De zwangerschap van Serena Williams verliep perfect: toen ze twee maanden zwanger was, won ze zelfs nog een belangrijk tennistoernooi. De bevalling was echter een ander verhaal. Serena's hartslag daalde dramatisch tijdens de weeën. Daardoor was er een keizersnede nodig om het kindje op de wereld te brengen.

longembolie

Daarna ging het pas echt mis en braken er zes dagen van onzekerheid aan. "Het begon met een longembolie, waarbij slagaders in de longen geblokkeerd worden." Dit leidde tot veel complicaties. Door het hoesten scheurde de wond van de keizersnede terug open en moest Serena een operatie ondergaan.

Operatie

Niet veel later moest Serena wéér onder het mes. De alerte artsen hadden namelijk een grote bloeduitstorting in haar buik gevonden. "Er zouden bloedklonten in mijn longen terecht kunnen komen." Na de operatie volgden zes weken van verplichte rust: "Ik was aan het bed vastgekluisterd."

Dankbaar

Uiteindelijk is alles goed afgelopen en gaat het nu goed met Serena. Ze is dan ook heel dankbaar voor de medische hulp die ze gekregen heeft en beseft dat niet iedereen dit geluk heeft.

"Ik ben zo dankbaar dat ik toegang had tot zo'n ongelooflijk medisch team van artsen en verpleegsters en een ziekenhuis met ultramodern apparatuur. Ze wisten precies hoe ze met deze complicaties moesten omgaan. Zonder hen was ik hier vandaag niet geweest."

Ster advertentie
Ster advertentie