Up 2 Date

Ooggetuige: "Hij liep met getrokken pistool op de groep af"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ooggetuige: "Hij liep met getrokken pistool op de groep af"

Daan Molenaar zat in de Utrechtse tram waarin Gökmen T. maandagochtend om zich heen begon te schieten. Daan vertelde in het NOS Radio 1 Journaal dat hij net in het voorste tramstel was gestapt en nog niets doorhad toen de tram stopte. Hij zag buiten een vrouw op de grond liggen, maar dacht dat het om een ongeluk ging: "In eerste instantie dacht ik aan een ongeluk, iemand overreden".

Getrokken pistool

Daan vond het apart dat een groepje de vrouw begon weg te slepen, maar toen hij een man met getrokken pistool op de groep zag aflopen, werd het pas echt duidelijk voor hem: "Ik dacht snel wegwezen." Hij zegt dat de dader doelgericht op het groepje afliep: "Het leek alsof hij diegene nog een keer wilde pakken, of de mensen die haar aan het helpen waren."

Jong met jack

Daan vertelde vervolgens hoe iedereen uit de coupé probeerde te vluchten door de deur open te trappen. Terwijl passagiers naar buiten sprongen, hoorde hij links van zich schoten en begon hij hard te rennen. De dader zou er volgens hem jong uitziet en een jack dragen. Meer herinnerde hij zich niet: "Ik zou geen gezicht kunnen herkennen."

Ster advertentie
Ster advertentie