Up 2 Date

Jongeren ontwikkelen steeds vaker een 'hoorntje' aan hun schedel door smartphonegebruik

  1. Newschevron right
  2. Jongeren ontwikkelen steeds vaker een 'hoorntje' aan hun schedel door smartphonegebruik

Jonge mensen hebben steeds vaker een zogenaamde 'smartphoneschedel'. Uit een Australisch onderzoek is namelijk gebleken dat steeds meer jongeren een soort uitstekend botje aan de achterkant van hun schedel ontwikkelen. Dit 'hoorntje' komt mogelijk door het smartphonegebruik.

Mm tot cm

Australische wetenschappers onderzochten de afgelopen jaren de schedels van meer dan duizend mensen tussen de 18 en 86 jaar. Wat opviel was dat er bij de meeste gevallen van de jongeren tussen de 18 en 30 jaar een uitstekend botje van een paar millimeters onderaan de schedel zat. Bij een aantal was het botje zelfs een paar centimeter lang.

Smartphones

"Mensen leven een meer zittend leven; ze doen hun hoofd naar voren om naar hun apparaten te kijken. Dat vereist een aanpassingsproces om het gewicht te verspreiden", legt gezondheidswetenschapper David Shahar uit aan The Washington Post. Je nek is eigenlijk niet gemaakt is om continu naar beneden te kijken, maar tegenwoordig doe je dit vaker door het gebruik van smartphones of tablets. Met wat extra botvorming compenseert het lichaam mogelijk de extreme belasting van je nek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie