Up 2 Date

Tv-tip: Nouri in 'Kaaskop of Mocro' over mentaliteitsproblemen bij Marokkaanse voetballers

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tv-tip: Nouri in 'Kaaskop of Mocro' over mentaliteitsproblemen bij Marokkaanse voetballers

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Nouri met een doelpunt debuteerde bij Ajax 1. De voetballer stal meteen de harten van de fans en er stond een veelbelovende carrière op hem te wachten. Nu, een jaar later ziet de toekomst er voor hem heel anders uit.

Ajouad El Miloudi was de laatste die een tv-interview met Nouri had. Hij sprak hem een maand voordat de voetballer getroffen werd door een hartstilstand. Het interview was voor het programma Kaaskop of Mocro en ging over de mentaliteit van Marokkaans-Nederlandse voetballers. De uitzending is vanavond om 21:45 uur te zien op NPO3.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Marokkaanse Voetballers

In de derde aflevering van Kaaskop of Mocro spreekt Ajouad met verschillende Marokkaanse voetbaltalenten en coaches over waarom er nooit een Marokkaanse voetballer op het allerhoogste niveau doorbreekt. Dat doet hij naar aanleiding van een uitspraak van Johan Derksen. Volgens hem hebben Marokkaans-Nederlandse voetballers een mentaliteitsprobleem.

Rolmodel

Ajouad had een bijzonder gesprek met Nouri over het onderwerp, vertelt de presentator aan het AD: "Juist bij Nouri ontdekte ik hoe het wél moet." Volgens hem is Nouri een rolmodel voor de Marokkaanse gemeenschap, omdat hij heel bescheiden was en kritiek altijd bij zichzelf zocht en nooit anderen de schuld gaf.

Vakantie

Naast een geweldige voetballer, was Nouri ook een hele intelligente jongen. In het interview met Ajouad vertelt hij dat zijn vader altijd meeging als hij met vrienden op vakantie ging. Dat deed hij om zichzelf te beschermen voor foute invloeden van buitenaf.

Ster advertentie
Ster advertentie