Up 2 Date

Nooit meer ongewenste reacties door nieuwe tool op Instagram

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nooit meer ongewenste reacties door nieuwe tool op Instagram

Word jij ook gek van alle ongewenste reacties onder jouw foto's en video's? Instagram heeft daarvoor een nieuwe tool ontwikkeld, waardoor je irritante spammers voorgoed kunt weren.

gelimiteerd

Door de nieuwe tool kan je zelf bepalen wie er mag reageren op jouw berichten. Iedereen met een openbaar account heeft de keuze om alleen reacties toe te staan van mensen die zijzelf ook volgen. Daarnaast kan er gekozen worden voor alleen reacties van volgers of een combinatie van beide. Zowel mensen met een openbaar account als mensen met een privéaccount kunnen alle reacties uitschakelen, waardoor er helemaal niet meer gereageerd kan worden onder berichten.

filter

Ook is het systeem voor het filteren van reacties uitgebreid. Eerst kon het systeem alleen reacties filteren met scheldwoorden of aanstootgevende zinnen. Dankzij de uitbreiding van het systeem kan de hele context van de reactie worden gefilterd. Als een reactie bijvoorbeeld ongepast is, maar er worden geen scheldwoorden in gebruikt, kan het systeem deze reactie alsnog aanduiden als ongepast. Hierdoor worden er meer foute reacties offline gehaald. Niemand kan de reactie meer zien, behalve de verzender. Op deze manier komt de zender het dus nooit te weten.

Ster advertentie
Ster advertentie