Up 2 Date

Middelbare scholen open na kerstvakantie, mbo en hoger onderwijs nog niet

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Middelbare scholen open na kerstvakantie, mbo en hoger onderwijs nog niet

Basis- en middelbare scholen mogen de deuren weer openen op maandag 10 januari. Dat laat het demissionaire kabinet maandag weten. Voor het mbo en het hoger onderwijs was er minder goed nieuws.

Maatregelen blijven van kracht

Minister Arie Slob (Onderwijs) laat weten dat nog altijd dezelfde coronamaatregelen zullen gelden als voor de lockdown. Zo moeten leerlingen en leerkrachten vanaf groep zes zich elke week tweemaal preventief zelftesten. Daarnaast moeten zij een mondkapje dragen op de gang en moeten scholen looproutes aanbrengen.

Online les voor mbo en hoger onderwijs

Slob had niet hetzelfde nieuws voor studenten aan het mbo en hoger onderwijs. Zo moeten zij nog zeker tot 14 januari nog online les krijgen. Op die dag wordt er een nieuw besluit genomen. "Hoeveel ruimte er op 14 januari zal zijn om verdere versoepelingen door te voeren, weten we echt dan pas", liet demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) weten.

Sporten

Wat betreft sporten was er ook nieuws, voornamelijk voor de jeugd. Zo mogen jongeren tot en met 17 jaar vanaf 11 januari tot 20.00 uur buiten sporten. Dat mag op dit moment nog maar tot 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar gelden die nieuwe regels nog niet.

Ster advertentie
Ster advertentie