Naar homepage
Up 2 Date

Nederlandse vloggers vast in VS na bezoek Area 51

foto: YouTube: kkrist17
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse vloggers vast in VS na bezoek Area 51

Twee vloggers uit Limburg en Noord-Brabant dachten een leuk YouTube-filmpje te maken door in te breken bij Area 51, het zwaarbeveiligde terrein in Nevada. Dit ging echter niet helemaal volgens plan. Govert Sweep (20) en Ties Granzier (21) werden vlakbij Area 51 betrapt en opgepakt bij een controlepost toen ze het gebied binnen probeerden te komen.

Gevangenis

De vloggers worden nu aangeklaagd voor het betreden van verboden terrein in Nevada en worden vastgehouden in de Nye County-gevangenis. Voor de overtreding kunnen ze een geldboete ontvangen en zelfs een halfjaartje cel krijgen.

Do not enter

Area 51 is een zwaarbeveiligd militair terrein in de woestijn, waar je niet zomaar binnen kunt wandelen. Nadat de jongens gepakt werden bij de Nevada Nationale Security Site, werd hun auto doorzocht en daar werden opname-materiaal en camera's gevonden. De twee hebben laten weten dat ze het gebied gewoon 'wilden verkennen'. De Do Not Enter en de Keep Out- borden zouden ze expres genegeerd hebben. Vervolgens zijn ze vijf kilometer het gebied ingereden. De jongens hebben nog geluk gehad, want op het terrein staan ook borden waarop staat dat trespassers gedood kunnen worden.

Area 51

'Normale mensen' mogen Area 51 niet zomaar betreden, wat voor veel ophef en complottheorieën bij sommige inwoners van de VS zorgt. Zo zou de Amerikaanse staat er aliens en UFO's verstopt houden. Op Facebook is er een speciaal 'Raid Area 51'-evenement georganiseerd. De bestorming vindt volgende week op 20 september plaats en miljoenen jongeren hebben zichzelf op 'aanwezig' gezet. Het gebied krijgt tegenwoordig zoveel aandacht dat ondernemers er slim van profiteren. Zo zou er een alien-tankstation en zelfs een alien-bordeel opgedoken zijn.

InstaPost

Dat de vloggers van plan waren naar Area 51 te gaan, was geen spontane beslissing. Ties postte namelijk een dag voor de aanhouding zijn plannen op Instagram."Nu door naar gekke opnames van gekke avontuurtjs en... area 51... ?".

Ster advertentie
Ster advertentie