Up 2 Date

Nigeriaanse 'engel' betaalt ziekenhuisrekeningen voor arme mensen

  1. Newschevron right
  2. Nigeriaanse 'engel' betaalt ziekenhuisrekeningen voor arme mensen

De Nigeriaanse zakenman Zeal Akaraiwai is de men achter het zogenaamde Angel Project. Hij is een ware engel voor arme patiënten die hun ziekenhuisrekeningen niet kunnen betalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

systeem

In Nigeria is het zo dat als behandelde patiënten hun ziekenhuisrekeningen niet kunnen betalen, ze niet weg mogen gaan. Dit levert vaak problemen op, want voor onverzekerde arme patienten zijn zelfs kleine bedragen al een groot problemen. Zij worden soms weken in het ziekenhuis gehouden tot ze hebben betaald. Dit systeem bestaat niet alleen in Nigeria, maar ook in landen als Ghana en Kenia. De ziekenhuizen in deze Afrikaanse landen krijgen weinig financiele steun vanuit de overheid.

Engel

Zeal Akaraiwai, die als zakenman een aardig vermogen heeft opgebouwd, gaat regelmatig langs de ziekenhuizen om patiënten vrij te kopen. Hij vraagt bij de receptie naar onbetaalde rekeningen van behandelde patiënten en rekent die dan af. Het gaat vaak om bedragen als een paar honderd dollar, wat voor veel van de patiënten neerkomt op maanden salaris. Zeal hoeft er niks voor terug. De patiënten hoeven hem niet eens te bedanken. Het enige dat hij hoopt, zo vertelt hij aan de BBC, is dat de patiënten aan hem terug zullen denken als een soort engel.

"Daarom noem ik het The Angel Project. Wees de engel die je hoopt te ontmoeten."

Ster advertentie
Ster advertentie