Up 2 Date

Met digitaal certificaat mogelijk vanaf juni op vakantie naar Spanje

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Met digitaal certificaat mogelijk vanaf juni op vakantie naar Spanje

Een stedentripje naar Madrid of een strandvakantie naar Alicante? Met een digitaal certificaat moet dat vanaf juni ook voor Nederlanders weer mogelijk zijn. Spanje wil deze zomer namelijk toeristen gaan toelaten die kunnen aantonen negatief getest, recent genezen of gevaccineerd te zijn. Dat zei Fernando Valdés, de Spaanse staatssecretaris van Toerisme, gisteren tijdens een belangrijk overleg, zo melden buitenlandse media.

Negatief, genezen of gevaccineerd

Spanje is momenteel bezig met een systeem, een soort coronapaspoort, waarmee reizigers kunnen aangeven of ze voldoen aan een van de volgende drie voorwaarden: je kan een negatieve coronatest aantonen, je hebt corona gehad en bent ervan genezen of je bent gevaccineerd tegen het virus. Dit systeem wordt volgende maand getest en als het blijkt te werken, zijn de eerste toeristen vanaf juni al welkom. Het land wil mensen zo "fundamentele zekerheid" over hun vakantieplannen geven.

Herstel toerismesector

Naast dat dit goed nieuws is voor vakantiegangers, moet het systeem ook bijdragen aan het herstel van de toerismesector in Spanje. Die heeft het afgelopen jaar - net als in veel andere landen - zwaar te verduren gehad. Staatssecretaris Valdés benadrukt wel dat het digitale certificaat geen 'toverstok' zal zijn die alle problemen zal oplossen.

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat ook Amerikaanse toeristen, mits gevaccineerd, deze zomer weer vakantie in Europa kunnen vieren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie