Up 2 Date

Leonardo DiCaprio trekt 5 miljoen dollar uit voor Amazonegebied

foto: YouTube: The Guardian
  1. Newschevron right
  2. Leonardo DiCaprio trekt 5 miljoen dollar uit voor Amazonegebied

Leonardo DiCaprio trekt 5 miljoen dollar uit voor het Amazonegebied. Dat doet hij samen met Laurene Powell Jobs en Brian Seth vanuit Earth Alliance, een milieu-initiatief dat ze in juli hebben opgezet. Er woeden al een aantal weken hevige branden in het regenwoud en met het speciale noodfonds is het de bedoeling om de Amazone te beschermen en behouden.

lokale partners

Earth Alliance werkt samen met lokale partners en verschillende gemeenschappen in het Amazonegebied om hen daar de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. Dat laat DiCaprio weten op zijn Instagram. Ook zegt hij het volgende:

"We maken ons zorgen over de aanhoudende crisis in de Amazone. Het laat zien hoe belangrijk het is om een balans te hebben tussen het klimaat, biodiversiteit en de gezondheid van de inheemsen."

zelf doneren

Hoewel DiCaprio zelf al 5 miljoen dollar heeft gedoneerd, roept hij de wereld op om ook aan het noodfonds te doneren. Op hun doneerpagina wordt uitgebreid uitgelegd waarom het zo belangrijk is om het Amazonegebied te beschermen.

Ster advertentie
Ster advertentie