Up 2 Date

Chinees Nieuwjaar: Dit heeft het Jaar van de Hond voor jou in petto

  1. Newschevron right
  2. Chinees Nieuwjaar: Dit heeft het Jaar van de Hond voor jou in petto

Kung Hei Fat Choi! Oftewel, gelukkig Chinees Nieuwjaar. Deze dag(en) staat voor Chinezen over de hele wereld helemaal in het teken van familie, vuurwerk, leeuwendansen, veel eten en rode envelopjes gevuld met geld. Volgens de Chinese astrologie begint nu het Jaar van de Hond. Maar wat betekent dat eigenlijk? En welke gevolgen heeft dat voor ons? Expert Jos van Prooijen legt er wat meer over uit.

Wat is Chinees nieuwjaar

Om te beginnen: wat is het Chinese nieuwjaar? Het Chinese nieuwjaar begint wanneer de nieuwe maan ingaat. En dat is elk jaar op een andere datum. De Chinese kalender is namelijk gebaseerd op de cyclus van de maan. Een maand is 28 dagen lang en een gemiddeld jaar duurt 353 tot 355 dagen.

Chinese astrologie

De Chinese astrologie is gebaseerd op de Chinese dierenriem. In tegenstelling tot de westerse horoscopen, maakt de Chinese dierenriem gebruik van jaarlijkse in plaats van maandelijkse tekens. Elk Chinees nieuwjaar verandert het teken.

Karaktereigenschappen

Net als in horoscopen van de westerse astrologie, worden er ook in de Chinese astrologie karaktereigenschappen toegekend aan mensen die een bepaald jaar geboren zijn. Baby's die in het jaar van de hond geboren zijn, zijn - net als honden - erg trouw en loyaal. Het zijn mensen die voor zwakkeren opkomen, rechtvaardigheid belangrijk vinden en niet houden van roddelen. De 'zwaktes' van degenen met dit teken zijn dat ze te serieus kunnen zijn en daardoor sneller kans maken op een depressie.

Ben je benieuwd wat jouw dierenteken betekent? Je kunt het hier checken.

Voorspellingen

Feng Shui-expert Jos van Prooijen weet alles van de Chinese Astrologie. Aan de hand van de ingewikkelde Flying Star-methode, kan zij globaal vertellen wat dit Jaar van de Hond gaat brengen. Dit zijn een aantal algemene voorspellingen:

- 2018 is een jaar om projecten af te ronden
- Het is een jaar om geduldig te zijn
- Je kunt beter geen snelle beslissingen maken
- Het wordt een rustig, harmonieus en stabiel jaar
- Augustus en september zijn de maanden die in het teken van succes en welvaart staan

Ster advertentie
Ster advertentie