Up 2 Date

"Nederlandse media verdraaien feiten, dit is niet iets tussen Turken en Koerden!"

  1. Newschevron right
  2. "Nederlandse media verdraaien feiten, dit is niet iets tussen Turken en Koerden!"

Turkije heeft binnen 24 uur drie schokkende aanslagen met tientallen doden moeten verwerken. De aanslag in Ankara kostte 28 mensen het leven en zou volgens de Turkse premier Davutoglu gepleegd zijn door de Syrisch-Koerdische YPG, een organisatie die verwant is aan de terroristische organisatie PKK. Wat is er aan de hand in Turkije? Morad & Shay vroegen het aan opiniemaker Ahmet Erdogan.

Turkije vs PKK

Ahmet Erdogan benadrukt dat de media moeten stoppen met een kuil graven tussen Turken en Koerden. Turkije is volgens Ahmet niet in oorlog met Koerden, maar met terreurorganisaties zoals de YPG en de PKK. "Turkije is in oorlog tegen terreur, maar in Nederland wordt het beeld geschetst dat Turken in oorlog zijn met Koerden. Dat is totaal onjuist. Op de één of andere manier lezen we in de Nederlandse media steeds dat men het woord PKK verdraait in Koerden."

Propaganda voor terreur

De NOS met onder andere Nieuwsuur, Jan Eikelboom en Lucas Waagmeester maakt volgens Ahmet Erdogan continu propaganda voor terreurorganisaties op terrorismelijsten van onder andere Europa, de NAVO en de Verenigde Staten staan. "In Nederland krijgen deze organisaties paginagroot de ruimte in het NRC, Trouw en AD om hun gal en gif te spuwen over Turkije en te doen alsof Turkije Koerden aan het uitmoorden is," zegt Ahmet bij FunX. "Je ziet dat men terreursympathisanten behaagt in Nederland, maar daardoor zet je 450.000 Nederlandse Turken weg als moordenaars."

Ster advertentie
Ster advertentie