Up 2 Date

Een krachtige anti-terreur reclame is de hit van deze ramadan

  1. Newschevron right
  2. Een krachtige anti-terreur reclame is de hit van deze ramadan

Een anti-terreurreclame maakt deze ramadan veel indruk onder kijkers in het Midden-Oosten. De muzikale tv-reclame laat slachtoffers van aanslagen zien die een terrorist uit zijn bomgordel proberen te praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bomgordel

De 3-minuten durende video begint in een donkere kamer waarin een man een bom in elkaar zet. De beelden van de man worden afgewisseld met vrolijke alledaagse beelden, zoals het begin van een bruiloft en een kus op een baby's voetje. Wanneer de aanslagpleger op pad gaat richting zijn doel, zingen 'voormalige slachtoffers' van terrorisme de man positieve gedachtes toe.

Genade

De man valt uiteindelijk op zijn knieën en lijkt zijn bomgordel te willen ontsteken. Daarna volgt geen geweld, maar vuurwerk. "Laten we geweld bombarderen met genade", zingt een stem op de achtergrond. De eerder getoonde bruiloft begint. Op de achtergrond is een lachende bruid te zien die in 2005 echt een aanslag tijdens haar bruiloft heeft overleefd.

Meer tv

De video is gelanceerd op de eerste dag van de ramadan en is gemaakt in opdracht van telecombedrijf Zain uit Koeweit. In deze periode zijn tv-kijkcijfers hoog in Arabische landen, dus worden ook de budgetten voor reclames opgeschroefd. De boodschap is op YouTube inmiddels al bijna 5,5 miljoen keer bekeken.

Ster advertentie
Ster advertentie