Up 2 Date

'Moordenaar die studente (21) doodstak werd verkeerd ingeschat door hulpverleners'

foto: Facebook: Sarah Papenheim
  1. Newschevron right
  2. 'Moordenaar die studente (21) doodstak werd verkeerd ingeschat door hulpverleners'

Hulpverleners hadden de dood van de in december vermoorde Sarah Papenheim kunnen voorkomen. Dat stelt Sébas Diekstra, de advocaat die de moeder van Sarah bijstaat. Joël S. bracht de Amerikaanse student, met wie hij samenwoonde in een studentenflat in het Rotterdamse Kralingen, om het leven met 27 messteken.

Niet ingegrepen

Volgens advocaat Diekstra hebben hulpverleners niet op tijd ingegrepen toen er meldingen kwamen over Joël S. Dat idee wordt versterkt door stukken die de NOS heeft ingezien. Daaruit blijkt dat het Rotterdamse meldpunt Verwarde Personen en het wijkteam mogelijk inschattingsfouten gemaakt bij het beoordelen van de geestelijke gesteldheid van Joël S.

Geen actie ondernomen

Ondanks het feit dat Sarah een melding maakte dat Joël S. plannen had om een seriemoordenaar te worden en hij haar zei dat het 'tijd was voor waak', ondernam het wijkteam niet meteen actie. Ook werd de politie niet gewaarschuwd. "Ze gingen bij S. langs, maar schatten in dat hij geen acute problemen had. Hij zag er verzorgd uit, was goed aanspreekbaar en helder van geest", vertelt verslaggever Henrik-Willem Hofs in het NOS Radio 1 Journaal. Volgens de Telegraaf had de GGZ-deskundige die de zaak aannam een gebrek aan kennis en ervaring. Het was haar eerste melding en ze was niet goed op de hoogte van de regels.

12 december 2018

Sarah werd op 12 december 2018 badend in het bloed aangetroffen in haar studentenwoning aan de Kralingse Kerklaan in Rotterdam. Sarah, die uit het Amerikaanse Minnesota komt, studeerde sinds twee jaar aan de Erasmus Universiteit. Joël S, heeft de moord op Sarah bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie