Up 2 Date

Veel dropjes eten? Levensgevaarlijk!

foto: YouTube Het Klokhuis
  1. Newschevron right
  2. Veel dropjes eten? Levensgevaarlijk!

Ben jij helemaal verslaafd aan drop en kan jij in je eentje een hele zak leeg eten? Dan moet je uitkijken! Volgens een onderzoek van de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA kunnen teveel dropjes ervoor zorgen dat je blijvende gezondheidsschade krijgt!

glycyrrhizine

In het snoepgoed zit glycyrrhizine. Als je veel dropjes eet, krijg je veel van deze zoetstof binnen. Uit het onderzoek van FDA blijkt dat als je twee weken lang iedere dag tien dropjes of meer eet, je in het ziekenhuis terecht kan komen. Je krijgt namelijk een hele hoge bloeddruk en een tekort aan kalium. Door het kaliumtekort kan je zelfs hartritmestoornissen krijgen!

spieruitval en geen zicht

De 63-jarige Wil de Jongh (63) kreeg ook ernstige gezondheidsschade "Al mijn spieren vielen één voor één uit", vertelt ze. "Uiteindelijk ging ik bloed prikken en bleek ik een kaliumtekort te hebben. Aan al die dropjes heb ik ook een nierfunctiestoornis overgehouden, waardoor ik nu onder strenge controle sta."

nooit meer eten

Maar kan jij nu nooit meer dropjes eten? Nee natuurlijk niet! "Als je gezond bent, moet je gewoon genieten van je drop", vertelt Neuroloog-intensivist Walter van den Bergh van het Universitair Medisch Centrum Groningen. "Net als bij alle andere dingen waar mensen aan verslaafd zijn: doe het met mate, dan is er verder weinig aan de hand."

Ster advertentie
Ster advertentie