Up 2 Date

Kappersbranche adviseert haarsalons om deuren te sluiten

  1. Newschevron right
  2. Kappersbranche adviseert haarsalons om deuren te sluiten

Ga jij het liefst elke week naar de kapper voor een verse opscheer? Begin dan maar alvast een thuiskapper te fixen, want de kans is groot dat haarsalons dichtgaan. De Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) adviseert ondernemers in de kappersbranche om vanaf morgen hun deuren te sluiten tot en met 6 april.

Advies

Veel ondernemers in de kapperszorg maken zich zorgen om het feit dat ze niet aan social distancing, een van de coronamaatregelen van het kabinet, kunnen voldoen. Het handhaven van een anderhalve meter afstand is vrijwel onmogelijk voor kappers.De ANKO vroeg de overheid meerdere keren om duidelijkheid over de maatregelen die kappers moeten treffen, maar kreeg geen reactie.

De branchevereniging neemt daarom de eigen verantwoordelijkheid en brengt het advies uit aan alle ondernemers in de kappersbranche om de deuren te sluiten. "Als branchevereniging hebben we de gezondheid van ondernemers en hun werknemers, onze verantwoordelijkheid naar klanten en het maatschappelijk belang in afweging genomen. Hieruit concluderen we dat we niet meer kunnen wachten op overheidsrichtlijnen."

Schoonheidssalons

Ook ANBOS, de vereniging voor schoonheidsspecialisten, en Provoet, de vereniging voor pedicuren, adviseren ondernemers om de salons te sluiten.

Ster advertentie
Ster advertentie