Up 2 Date

Veel onzekerheid onder kappers over sluiten salons

  1. Newschevron right
  2. Veel onzekerheid onder kappers over sluiten salons

De Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) adviseerde kappers gisteren om dicht te gaan. Vandaag heeft het Ministerie van Volksgezondheid anders besloten. De overheid vindt dat haarsalons voorlopig gewoon open kunnen blijven, maar wel de veiligheidsregels moet hanteren.

Onzekerheid

ANKO laat op de website weten dat het advies van de overheid de onzekerheid bij kappers niet wegneemt. Het is namelijk erg moeilijk voor kappers om de coronamaatregelen te hanteren. Hoe kun je anderhalve meter afstand houden van je klant? "Wat de overheid (met name het Ministerie van Volksgezondheid) gisterenavond echt bedoelde, is onhelder tot op dit moment. Ondanks vele pogingen – onze voorzitter, Maurice Crusio, heeft gisteravond zelfs direct gebeld met staatssecretaris Mona Keijzer – is onduidelijk gebleven wat ‘Den Haag’ precies wil", aldus ANKO.

Voor nu geeft het ANKO het advies aan kappers om hun eigen afweging te maken. "Wie besluit om open te blijven, adviseren we dringend om alle voorzorgsmaatregelen te nemen." . De organisatie blijft ondertussen de overheid om duidelijkheid vragen.

Maatregel

Noëlle werkt in een kapperszaak in Kijkduin. "We zijn tot nu toe gewoon doorgegaan met werken, maar vanaf overmorgen gaat de hele zaak dicht", vertelt ze. Noëlle heeft begrip voor de situatie. "Ik begrijp dat ze deze maatregel hebben genomen, want je staat natuurlijk dicht op je klant."

Penny uit het Zeeuwse Tholen vindt het advies van de overheid onbegrijpelijk. "Ik kan nog steeds niet bevatten dat kapsalons open mogen blijven", zegt ze. Haar eigen zaak heeft ze inmiddels gesloten. "Het is onverantwoord om te werken met alle maatregels", legt ze uit.

Ster advertentie
Ster advertentie