Up 2 Date

Treinen stoppen morgen vanaf 14:00 uur met rijden vanwege storm Eunice

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Treinen stoppen morgen vanaf 14:00 uur met rijden vanwege storm Eunice

Vanwege storm Eunice rijden er vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur geen treinen meer. Dat hebben de NS en ProRail bepaald om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Stormdienstregeling

"Dit besluiten we met het oog op de veiligheid van onze reizigers en collega's", aldus ProRail. Door de hevige storm zouden bijvoorbeeld bomen op het spoor kunnen waaien. Ook is het te gevaarlijk voor storingsploegen om herstelwerkzaamheden uit te voeren vanwege de extreem harde wind.

Morgenochtend is er wel een stormdienstregeling van kracht. Dan zullen er minder treinen rijden en houden regionale vervoerders hun normale dienstregeling aan. De spoorbeheerder raadt mensen aan om de reisplanner in de gaten te houden en indien mogelijk niet te reizen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stations in de gaten houden

ProRail meldt dat ze in aanloop naar en tijdens de storm de stations in de gaten zullen houden. Storingsploegen en incidentenbestrijders zullen zo snel mogelijk aan de slag gaan om het spoor weer beschikbaar te krijgen, zodat treinen kunnen rijden, mits het veilig is.

Code oranje

Het KNMI heeft voor morgen code oranje afgegeven voor het grootste deel van Nederland vanwege storm Eunice. Alleen voor Limburg zal code geel gelden. Naar verwachting gaat storm Eunice gepaard met hardere windstoten dan storm Dudley, die afgelopen nacht over Nederland raasde.

Ster advertentie
Ster advertentie