Up 2 Date

Na 40 jaar eerste gekleurde presentatrice voor belangrijkste Braziliaanse journaal

foto: twitter/jornalnacional
  1. Newschevron right
  2. Na 40 jaar eerste gekleurde presentatrice voor belangrijkste Braziliaanse journaal

Ongeveer de helft van de bevolking in Brazilië heeft geen witte huidskleur, maar toch duurde het bijna veertig jaar voordat het belangrijkste Braziliaanse journaal de eerste gekleurde presentatrice kreeg. Maju Coutinho is sinds zaterdagavond het gezicht van het Jornal Nacional.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Miljoenen kijkers

De 40-jarige Maju Coutinho werkte al eerder als presentatrice bij Jornal Hoje en als weervrouw bij Jornal Nacional. Ze is niet de eerste gekleurde vrouw op de Braziliaanse televisie, maar wel de eerste anchor bij het belangrijkste journaal van het land waar dagelijks tientallen miljoenen mensen naar kijken. Maju is blij met de aandacht, maar kan niet wachten tot het weer om het nieuws draait in plaats van om haar debuut als anchor.

Meer Maju's op universiteiten en in de regering

Op Twitter regent het positieve reactie rondom de aanstelling van Maju Coutinho. De Braziliaanse entertainmentwebsite Hugo Gloss noemt het debuut van de prachtige Maju Coutinho bij Jornal Nacional een historische dag en hoopt dat het ook deuren opent voor andere Maju's op televisie, in ziekenhuizen, op universiteiten en bij de regering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En zo te zien is het een vrolijke vrouw die voor wat pit kan zorgen in de journaals:

Ster advertentie
Ster advertentie