Up 2 Date

Turkije stopt met reddingswerkzaamheden na aardbeving

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Turkije stopt met reddingswerkzaamheden na aardbeving

Turkse reddingswerkers zijn gestopt met het zoeken naar overlevenden na de aardbeving van afgelopen vrijdag in de Egeïsche Zee. Daarbij kwamen zeker 116 mensen om, waarvan 114 in Turkije en 2 op het Griekse eiland Samos.

107 mensen onder puin vandaan gehaald

In de zwaar getroffen Turkse stad Izmir werden ruim 8000 reddingswerkers ingezet, die uiteindelijk 107 mensen onder het puin vandaan konden halen. Daarvan verkeren nog zeker 4 personen in kritieke toestand. Ook raakten er in Turkije 1035 mensen gewond en liggen 137 slachtoffers nog met verwondingen in het ziekenhuis.

15.000 mensen dakloos

De schade is groot en volgens de burgemeester van Izmir zijn 15.000 mensen hun huizen kwijtgeraakt door de zware aardbeving met een kracht van 6,6 op de schaal van Richter. Voor deze mensen zijn 4600 tenten 17.000 tijdelijke bedden opgezet.

3-jarige Elif

Een van de geredde personen, was het 3-jarige meisje Elif, die na 65 uur leven onder het puin vandaan werd gehaald. Het meisje werd herenigd met haar moeder en zussen, die een dag na de aardbeving onder het puin vandaan werden gehaald. Voor haar 7-jarige broer kwam de hulp helaas te laat: hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie