Naar homepage
Up 2 Date

Deze alleenstaande vader gaf meer dan vijftig pleegjongeren een dak boven het hoofd

bron: The Huffington Post
  1. Newschevron right
  2. Deze alleenstaande vader gaf meer dan vijftig pleegjongeren een dak boven het hoofd

"Ik ben voor altijd een vader, oké? Ik ben niet alleen je vader omdat ik er geld voor krijg." De 61-jarige Guy Bryant uit New York noemt zichzelf een trotse pleegvader en dat is een titel die hij zeker verdient. In de afgelopen 12 jaar heeft de man al ruim vijftig pleegjongeren onder zijn hoede genomen en dat doet hij met veel liefde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

altijd hulp

Guy Bryant wijdt al ruim twaalf jaar zijn leven aan jongeren in nood. Deze eigenschap heeft hij niet zomaar ergens vandaan. Bryant vertelt aan The Huffington Post dat zijn familie er ook altijd voor zorgde dat jongeren in nood geholpen werden. "Vooral een van m'n tantes. Zij zat in een gemeenschapsbestuur, dus als er een jongere hulp nodig had, probeerde zij altijd te helpen." Die ervaring zorgde ervoor dat Guy in zijn twintiger jaren aan het werk ging als onderwijsassistent en later als leider van een jongensweeshuis.

supervision to 21

Tegenwoordig werkt Bryant bij het New Yorkse Administration for Children's Services. Hier focust hij zich vooral op 18- tot 21-jarigen die niet meer in het pleegzorgsysteem zitten. Supervision to 21, zoals het programma heet, zorgt ervoor dat deze jongeren een dak boven het hoofd, werk en zowel fysieke als mentale hulp kunnen krijgen.

"Dit soort hulpdiensten zijn echt nodig. Wanneer jongeren achttien worden, hebben ze al snel het gevoel dat ze het wel aankunnen. De meeste kinderen kunnen niet toegeven wie ze zijn. Hun identiteit verloren ze in de tijd dat ze bij misschien wel tien pleeggezinnen hebben gewoond."

In 2007 vroeg een van de jongeren aan Guy of hij zijn vader wilde worden. Hij moest er goed over nadenken, maar de man ging er toch voor. En zo werd ook een vriend van de jongen geadopteerd samen met zijn broertje. Voor hij het wist, had Bryant ineens negen jongens in zijn huis.

vertrouwen winnen

Nu, twaalf jaar later, heeft Guy Bryant meer dan vijftig jongeren onder zijn hoede genomen. In die jaren heeft de pleegouder ontdekt dat hij alleen het vertrouwen van de jongeren kan winnen door tijd met hen door te brengen en ze goed te leren kennen. Daarom organiseert Guy elk jaar een paar vistrips en kookt hij regelmatig met de jongens.

"Het moeilijkste gedeelte van vertrouwen winnen is hun verleden met volwassenen. Als ik je zover kan krijgen dat je een gesprek met me voert over wat er speelt in je leven en hoe je je voelt, heb ik mijn taak al vervuld. Ze moeten er constant aan herinnerd worden dat ik er voor hen ben. M'n kinderen kunnen je vertellen dat alles wat ik zeg ook uitvoer. Ik zal het altijd doen, omdat ik niet die volwassene wil zijn die je heeft teleurgesteld."

kind voor 't leven

Guy Bryant is nog lang niet klaar met zijn rol als pleegouder. Hij ziet in het dagelijks leven dat er nog zoveel jongeren zijn die hulp nodig hebben, dus hij blijft nog wel even doorgaan. En Bryant zal dit altijd met enorm veel liefde voor zijn kids doen.

"Ik hou sowieso van je. Je kan een neurochirurg worden of juist een schoonmaker, het maakt niet uit. Als je eenmaal in mijn huis komt en je bij mij bent, ben je voor altijd mijn kind. Dat is hoe ik het aanpak. Je zal hier altijd een bed en douche hebben en altijd thuis kunnen komen. Dit is thuis."

Ster advertentie
Ster advertentie