Up 2 Date

Modemerk Loewe biedt excuses aan voor misplaatste 'concentratiekamp-look'

foto: Instagram: diet_prada
  1. Newschevron right
  2. Modemerk Loewe biedt excuses aan voor misplaatste 'concentratiekamp-look'

Het luxe modemerk Loewe heeft veel kritiek ontvangen naar aanleiding van een nieuw ontwerp. Het zwart-wit gestreepte pak doet namelijk veel mensen denken aan de uniformen die tijdens de Holocaust gedragen werden in de concentratiekampen. Het merk heeft daarom inmiddels via een Instagram-story zijn excuses aangeboden. "Het was absoluut nooit onze bedoeling en we verontschuldigen ons bij iedereen die denkt dat we ongevoelig zijn voor belangrijke herinneringen."

Negatieve reacties

Het tweedelige pak ter waarde van 1840 dollar is onderdeel van Loewe's William De Morgan-collectie, die half november voor het eerst gepresenteerd werd. Toen de look gepost werd, verschenen er meteen veel verontwaardigde reacties. Mensen noemden het "respectloos", "meer dan beledigend" en "niet oké op zoveel levels". In eerste instantie gaf Loewe geen reactie. De negatieve comments werden verwijderd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verontrustend

De kritiek op het ontwerp bleef komen, onder andere doordat het onder de aandacht werd gebracht door Diet Prada. Dit populaire Instagramaccount exposet grote modemerken, -bladen en -ontwerpers wanneer ze de mist ingaan. "De specifieke verhouding van de strepen, het ontwerp en het borstzakje maken het resultaat griezelig verontrustend." Uiteindelijk besloot Loewe toch actie te ondernemen. Het pak is inmiddels uit de verkoop gehaald.

Andere modemissers

Het is niet de eerste keer dat een modemerk de plank misslaat met een ontwerp. Zo raakte Gucci begin dit jaar in opspraak door een trui met een blackface-ontwerp en kreeg Burberry kritiek op een zogenaamde 'zelfmoord-trui'. Ook H&M ging door het stof toen ze vorig jaar een donker jongetje lieten poseren in een trui met de tekst 'coolest monkey in the jungle'.

Ster advertentie
Ster advertentie