Up 2 Date

Mr. Polska vertelt openhartig over zijn paniekaanvallen

foto: YouTube: 3voor12 extra
  1. Newschevron right
  2. Mr. Polska vertelt openhartig over zijn paniekaanvallen

"Als je echt in de put zit, dan denk je dat het niet meer goed komt. Wat iemand anders ook tegen je zegt." Dit is een quote van Mr. Polska. Hij sprak bij 3voor12 Radio openhartig over zijn paniekaanvallen en hoe hij zijn leven 180 graden heeft omgegooid.

"Ik geloofde ook dat het niet meer goed zo komen, maar als je je echt 100 procent op jezelf focust, dan ga je er wel uit kunnen komen."

niet meer te houden

Vorig jaar maart had Mr.Polska zijn eerste echte paniekaanval. "Het was gewoon niet meer te houden." De rapper had al best wel lang het gevoel dat er iets niet oké was. Hij was altijd moe, zijn emoties werden heel vlak en hij vond het niet meer leuk om op te treden. Dat duurde ongeveer een jaar, maar daarna werd het steeds erger. "Ik had lijpe paniekaanvallen. Eerst een keer in de zoveel tijd en daarna twee a drie keer per dag." Het begon in de ochtend als hij wakker werd al. "Dan pakte ik bijvoorbeeld m'n telefoon om social media te checken, maar ik was zo fragiel, dat ik maar iets van andere mensen hoefde te zien om zo'n aanval te krijgen. De dag begon dan al verneukt in ben en dan moest ik nog opstaan." De aanvallen gingen dagelijks ook door in de douche en op andere momenten dat Polska echt met zichzelf was.

geen gevoel

Polska besefte zich dat hij meer tijd aan zichzelf moest besteden. "Ik was in die tijd ook gewoon al m'n optredens aan het doen, maar ik voelde er niks meer bij en vroeg me toen heel erg af waarom ik het eigenlijk deed. Voor het geld? Toen dacht ik, dit is niet oké." De 29-jarige artiest vond het lastig om erachter te komen wat hij hieraan kon doen, maar het is hem toch gelukt.

"Ik was heel erg van het uitstellen en bedacht me, als ik al die dingen nu wel ga doen, dan gaat er hoe je het wendt of keert iets in m'n leven veranderen."

drastische veranderingen

Polska besloot om gezonder te worden door te sporten, hij wilde per se zorgen voor een goed slaapritme en hij heeft zijn vader na 28 jaar eindelijk ontmoet. "Ik had hem nog nooit gezien. Toen ik drie maanden oud was, is hij ervandoor gegaan." Ook is de rapper weggegaan bij Sony, heeft hij het na vier jaar uitgemaakt met zijn lieve vriendin en is hij sinds januari tien kilo afgevallen door vijf keer in de week te sporten. "Dat heeft ervoor gezorgd dat het allemaal weer leuk voor me is."

twee albums weggegooid

Inmiddels gaat het gelukkig dus veel beter met hem. Maar in die donkere periode in zijn leven, heeft Polska zeker twee albums gemaakt en ook weer weggegooid. "Het is best wel lang geleden dat ik een album heb uitgebracht, dat komt ook omdat ik gewoon heel erg onzeker was."

streng voor zichzelf zijn

Nu Polska weer lekker in zijn vel zit en een nieuwe start heeft gemaakt bij het label Noah's Ark, geeft hij toe dat er toch wel momentjes zijn dat hij streng voor zichzelf moet zijn.

"Als ik merk dat ik weer iets te hard ga, dan ben ik daarna heel erg teleurgesteld in mezelf. Dan denk ik: hoe ik me nu voel, is niet oké. Het is het allerbelangrijkst dat ik gezond ben. Het is leuk dat ik muziek maak, maar als je er niks van voelt, dan heb je er niks aan. Ik ben mezelf weer en dat was ik een hele lange tijd niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie