Up 2 Date

Reddingswerkers hopen vandaag de in diepe put gevallen Julen (2) te vinden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Reddingswerkers hopen vandaag de in diepe put gevallen Julen (2) te vinden

Spaanse reddingswerkers hopen vandaag de plek te bereiken waar de tweejarige Julen vast zou zitten. De peuter zit sinds zondagmiddag vast in een 110 meter diepe put in het Spaanse plaatsje Totalán. De reddingswerkers zijn de afgelopen dagen bezig geweest met het maken van een horizontale tunnel. De laatste meters worden nu met de hand gegraven en de reddingswerkers zouden de peuter binnen een paar uur moeten vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevallen

De vader van Julen heeft aan de Spaanse media verteld over de gebeurtenis. Volgens hem was zijn zoontje over het terrein aan het rennen waar de familie paella aan het maken was, toen hij plotseling verdween. Een familielid zag hem met zijn handen in de lucht naar beneden vallen. Zijn vader snelde naar de put toe en hoorde zijn zoontje toen huilen. Hij probeerde met zijn arm naar het kindje te reiken, maar toen besefte hij hoe diep de put wel niet was.

Geen teken van leven

Sindsdien heeft het kindje geen teken van leven meer gegeven. Toch hoopt de vader nog steeds dat hij in leven is. Reddingswerkers hebben haren in de put gevonden en via een dna-test kunnen bevestigen dat het jongetje daadwerkelijk daar vastzit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reddinsoperatie

Reddingswerkers hebben veel moeite om Julen te kunnen bereiken. De put is niet alleen heel diep, maar ook heel smal, namelijk zo'n 25 tot 30 centimeter breed. Daarnaast bestaat het gesteente waarin de put zich bevindt uit verschillende soorten grondlagen. Hierdoor moet er met veel verschillende materialen gewerkt worden. Ook is er veel risico op aardverschuivingen.

Illegaal
Inmiddels is duidelijk geworden dat de put, die gebruikt wordt om naar water te zoeken, illegaal is aangelegd. Volgens de Spaanse krant El País worden er maandelijks tot wel dertig van dit soort illegale putten in de droge provincie geboord.

Ster advertentie
Ster advertentie