Up 2 Date

'Arme' familie Tercan wordt na luxe week verrast met cadeau in 'Steenrijk, Straatarm'

  1. Newschevron right
  2. 'Arme' familie Tercan wordt na luxe week verrast met cadeau in 'Steenrijk, Straatarm'

In het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm ruilen een arme en rijke familie een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Deze week verruilden de familie Tercan hun sociale huurflat in voor de luxe villa van autohandelaar Dick Stokman en zijn vriendin Mariette Verhees. Vader Tarik, moeder Michelle en dochters Dilara, Demi en zoon Arda beleven een geweldige week en krijgen als klap op de vuurpijl ook nog een mooi cadeau van de 'steenrijke' familie aan het einde van de week.

Schulden

Michelle kwam op 21-jarige leeftijd flink in de schulden bij de belastingdienst. Jaren later zijn zij en Tarik nog steeds bezig de schuld af te betalen. De familie Tercan moet dan ook rondkomen van een weekbudget van slechts tachtig euro. En dat is soms best moeilijk met drie kinderen.

Voor Michelle en Tarik is het dan ook heerlijk om de lach op de gezichten van hun kinderen te zien wanneer ze de luxe villa van familie Stokman mogen betreden. De kinderen zijn helemaal in hun nopjes wanneer ze de jacuzzi in springen, tot groot genoegen van papa Tarik: "Kijken naar hen is al voldoende. Als ik zie dat zij blij zijn, is mijn week al goed."

Geld maakt toch wel gelukkig is de conclusie wanneer de familie Tercan terugkijkt op een week waarin ze zorgeloos boodschappen konden doen, naar de Efteling konden gaan en samen romantisch uit eten zijn geweest.

Budget

De familie Stokman beleeft zelf ook een gezellige week met zijn tweetjes. Wanneer ze het huis betreden, heeft de familie Tercan een pan linzensoep voor hen achtergelaten. De rest van de week moet het stel het doen met 32 euro, maar dat lukt hen prima. Gedurende hun tijd in de sociale huurflat komen ze er achter hoe moeilijk de familie Tercan het heeft. Ze vinden het verschrikkelijk om te horen dat ze soms niet genoeg geld voor eten hebben, in een bijna kapotte auto rijden en dat Tarik misschien dit jaar niet mee kan op trainingskamp met zijn voetbalteam.

Cadeaus

Aan het einde van de week heeft de familie Stokman dan ook een leuke verassing voor de familie Tercan. Ze geven hen een nieuwe (tweedehands) auto en doen een bijdrage aan de kosten van Tariks trainingskamp. Michelle en Tarik kunnen hun oren niet geloven en schieten meteen vol.

Tarik: "Ik ben sprakeloos, ik ben die familie zo dankbaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie