Up 2 Date

Rotterdamse kickbokser Luis Tavares wint kampioenschap en daagt Badr Hari uit

  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse kickbokser Luis Tavares wint kampioenschap en daagt Badr Hari uit

Afgelopen weekend was het voor alle kickboksliefhebbers hemels. Er waren een aantal grote gevechten, maar er was één niet te missen. Luis Tavares won het wereldkampioenschap kickboksen en versloeg daarmee zijn tegenstander Jahfarr Wilnis. Dat is een grote overwinning natuurlijk, maar opvallend was dat hij Badr Hari uitdaagde. Vandaag in Jouw Start Rotterdam sprak hij over deze prestatie.

Heavyweight

Luis versloeg in de wedstrijd Jahfarr, een vechter in de klasse zwaargewicht. Luis vecht normaal lichtzwaargewicht, maar speciaal voor dit gevecht ging hij in gewicht omhoog.

"Normaal vecht ik lichter, dus op lightheavyweight, wat -95 is. Op gewicht ben ik ook wereld kampioen geworden in mei. Ik ging dus in gewicht omhoog om met Jahfarr te vechten. Het was een zware partij, maar het is gelukt."

Badr uitdagen

Luis daagde Badr niet helemaal uit zichzelf uit. Voor de wedstrijd werd hem gevraagd tegen wie hij zou willen vechten als hij kampioen zou worden. Zijn antwoord: Badr Hari. Badr staat bekend als de beste kickbokser, dus die uitdaging wil Luis wel aangaan.

"Ik ben van mening dat als je de beste wilt worden, je de beste ook moet verslaan. Ik vind Badr gewoon een topvechter."

Manhoef en Bonjasky

Gisteren ging een video van de stare down tussen Manhoef en Bonjasky viral. Vele geloven dat het een beetje nep was, maar Luis vond het leuk om te zien.

"Ik heb het filmpje zelf ook gezien en ik vond het wel amusementswaardig. Reacties die ik van mensen heb gehoord, is dat het een beetje nep was, maar ik vond het wel leuk. Het is gewoon show, het hoort erbij."

Zou hij hetzelfde doen als hij met Badr zou vechten? Nee, hij zou niet op een stoel staan. Volgens hem heeft iedereen een andere manier van trashtalking en zou hij het anders aanpakken.

Ster advertentie
Ster advertentie