Up 2 Date

8x leuke gratis evenementen op Koningsdag

  1. Newschevron right
  2. 8x leuke gratis evenementen op Koningsdag

Op Koningsdag staan de grote steden helemaal in het teken van de grote feestjes. Gelukkig is er ook genoeg te beleven wanneer je geen geld hebt voor een duur kaartje. Bekijk hier de tien tips voor een leuke Koningsdag voor wanneer je broke bent.

1.Volg Urban Music Festival via FunX

Op donderdag 27 april vindt het Urban Music Festival plaats in Amsterdam. Het festival heeft vier stages en een hele dikke line-up. FunX zendt LIVE uit vanaf het UMF Stage op het Urban Music Festival. Luister tussen 13.00 en 19.00 naar FunX en beleef het Urban Music Festival.

2. Kingsday Special (Rotterdam)

Op de Hooidrift in Rotterdam Delfshaven barst tussen 14.00 en 21.00 Kingsday Special los. Een gratis event met een groot podium waar onder andere Angelo King, Stefflon Don, Kalibwoy en Jairzinho komen optreden.

3. Tropical Kingsday (Rotterdam)

Het weer zal morgen niet bepaald tropisch te noemen zijn, maar dat zal de pret niet drukken op Tropical Kingsday. Op het Heemraadsplein in Rotterdam zal dit feest tussen 10:00 en 22:00 plaatsvinden. Fernandes, bier, spekkoek of baklava, alles is aanwezig. Ook qua muziek. Maak je klaar voor Braziliaanse, Arabische en Kaapverdische tunes.

4. Containerbar Noord (Rotterdam)

Ook in Rotterdam Noord wordt er een goed feestje gegeven. In de tijdelijke bar die gebouwd is van zeecontainers op het Noordplein kun je tussen 13.00 en 23.00 terecht voor muziek, drankjes en burgers van de grill bij Containerbar Noord.

5. NDSM Vrijhaven (Amsterdam)

Ontsnap tijdens Koningsdag aan de drukte van de Amsterdamse binnenstad en ontsnap naar de kleurrijke NDSM-werf. Vanaf 9 uur 's ochtends is er op iedere hoek wel iets te beleven. Van kindervijmarkt in de IJ-Hallen tot graffitti van Street Art Today. Waan je in Afrikaanse sferen bij Habitat of ga bungeejumpen van de kraan.

6. Koningsdag FISSA by desperados (Amsterdam)

Je kunt naar Koningsdag FISSA gaan voor de straatfeest van je dromen. In, op, onder en voor Waterkant Amsterdam zullen DJ's zorgen voor een heerlijke formule van hiphophits.

7. The Life I Live (Den Haag)

Door de binnenstad van Den Haag zijn verschillende buitenpodia te vinden met gratis optredens van bands en artiesten. The Life I Live duurt tot 18.00 uur. Op de Grote Markstraat vind je de Urban stage waar verschillende urban en hiphopartiesten optreden.

8. Koningsdag in het Zand (Utrecht)

Het strand van Soia kleurt oranje voor de verjaardag van King Willy. Tussen 13.00 en 22.00 kun je je billen schudden op hits uit 90's en 00's bij Koningsdag in het zand.

Bron Foto: Luciens Zoon via Flickr

Ster advertentie
Ster advertentie